Giriş
27
TEMMUZ
Kaç Gece
1
  • 1 Gece
  • 2 Gece
  • 3 Gece
  • 4 Gece
  • 5 Gece
  • 6 Gece
  • 7 Gece
  • 8 Gece
  • 9 Gece
  • 10 Gece
Yetişkinler
1
  • 1 Yetişkin
  • 2 Yetişkin
  • 3 Yetişkin
  • 4 Yetişkin
  • 5 Yetişkin
  • 6 Yetişkin
Çocuklar
0
  • Çocuk Yok
  • 1 Çocuk
  • 2 Çocuk
  • 3 Çocuk
  • 4 Çocuk
  • 5 Çocuk
Yerel Saat
A
Türkiye'nin en köklü uygarlıklarına 5 bin yıllık tarihi boyunca kucak açan Trabzon, geçmişin zarafetiyle doğanın görkemli güzelliğini her bakışta, her nefeste hissettiriyor. Oksijen deposu yemyeşil doğal zenginliği, dinginlik veren gölleri, geçmişin izlerini yansıtan tarihi yapıları ve dünyaca ünlü yemekleri ile Trabzon, kendisini ziyarete gelen her misafirini mutlu etmek için bekliyor. Başlı başına bir müze niteliği taşıyan şehir, tarihin farklı dönemlerine ait yapıları görebileceğiniz, Rum mimarisini, Osmanlı kültürünü ve Cumhuriyet dönemine ait anıları yeniden yaşayabileceğiniz unutulmaz geziler vadediyor. Trabzon bir tarih, kültür ve sanat şehri olduğu kadar doğa sporlarına da oldukça elverişli bir bölge. Turizmin ve Karadeniz'in incisinde, tarih, doğa, adrenalin ve gastronomi dolu günler, Trabzon'da mutlaka yapılması gereken aktivitelerle özdeşleşiyor. İşte dolu dolu bir Trabzon gezisinde gerçek bir Trabzonlu gibi hissetmeniz ve bu özel şehrin güzelliklerini doyasıya yaşamanız için sizi bekleyen birbirinden güzel 5 keyifli aktivite...

1- Sümela Manastırı'ndan Trabzon Seyri Yapın

Trabzon'un yeşiline, sonsuzluk hissi veren yaylalarına, Zigana Dağları'nın heybetiyle bütünleşen Sümela Manastırı'ndan bakmaya ne dersiniz? Sarp yamaçlara inşa edilen bu sıra dışı ve ölümsüz başyapıt, büyüsüyle sizi kendine aşık edebilir. M.S. 375 yılında yapılan Sümela Manastırı, Trabzon'a yukarıdan bakışın en güzel manzaralarından birini sunuyor. Manastır aynı zamanda mimarisi, Meryem Ana tasviri, freskleri ve kütüphanesiyle ziyaretçilerini nefes kesen bir sanatın gözlemcisi yapıyor. Trabzon'da yapılacak aktivitelerin başında gelen Sümela Manastırı ziyaretinizi, sizi yemyeşil doğanın kucağından Çal Mağarası'na götürecek seyahatle tamamlayabilirsiniz. Böylece bu büyük ve görkemli mağarayı da görebilir, Trabzon'un heyecan verici güzelliklerinden biriyle daha tanışabilirsiniz.

2- Atatürk Köşkü'nün İnce Mimarisine Yakından Bakın

Atatürk'ün Trabzon'daki evi olarak anılan Atatürk Köşkü, Trabzon'a yolu düşen her gezgini, Soğuksu sırtlarında bekliyor. İncelikli bir zevkin ürünü olan zarif mimarisi, ahşap merdivenleri ve tarihe tanıklık etmiş kıyafetlerin, haritaların, savaş aletlerinin sergilendiği salonlarıyla Atatürk Köşkü, 1943 yılından bu yana müze olarak hizmet veriyor. Çam ormanlarının arasından yükselen bu ihtişamlı yapı, Trabzon'da yapılacak aktivitelerin yakın tarihe açılan penceresi olmayı sürdürüyor. Trabzon halkının Atatürk'e armağan ettiği köşk, bakım ve restorasyonlarla yıllardır özenle korunuyor.

3- Yamaç Paraşütü Tutkunlarıyla Uzungöl'de Buluşun

Trabzon'un doğal güzelliklerinin cömertçe sergilendiği Uzungöl, muhteşem bir coğrafya olmasının yanı sıra doğa yürüyüşlerini ve yamaç paraşütünü sevenlerin vazgeçilmez adresi. Ormanlarla bezenmiş dağların eteğinde, göl kenarında kurulan Uzungöl beldesi ise Trabzon şehir merkezinden 99 km. uzaklıkta bulunuyor. Adrenalin tutkunlarını yamaç paraşütü, sakin gezilerden hoşlananları uzun doğa yürüyüşleri, kalabalık grupları ise eğlenceli pikniklerle ağırlayan beldede Trabzon'un zenginlikleriyle donatılmış bir gün geçirebilirsiniz. Yüzeyinde alabalıkların dans ettiği, horon seslerinin dağlarda yankılandığı Uzungöl'de Trabzon gezinizin en unutulmaz anlarını yaşayabilirsiniz.

4- En Güzel Trabzon Hatırasını Bedesten'den Alın

Osmanlı mimarisinin en güzel temsilcilerinden biri olan Bedesten Çarşısı, hediyelik eşya ve yöresel el sanatları alışverişi yapabileceğiniz tarihi bir yapı. Bedesten’in Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun tarafından yaptırıldığı rivayet ediliyor. Osmanlı mimarisinin güçlü dekoratif yansımalarının görüldüğü çarşı, alışverişi tarihi bir gezi ile birleştirmenin en güzel yolu. Geçmişe uzanan bu koridorlarda yöresel kıyafetlerle tanışabilir, yerel baharatların otantik kokusunu içinize çekebilirsiniz. Bedesten'in nostaljik atmosferinde kahvenizi yudumladıktan sonra en güzel Trabzon hatırası kumaşlarla, el sanatı hediyelik eşyalarla bezenmiş çarşıda güzel bir alışveriş yolculuğuna çıkabilirsiniz.

5- Trabzon'un Dünyaca Ünlü Yemeklerinin Tadına Varın

Dünyanın dört bir yanından turisti kendine çeken, Türkiye'nin en ünlü lezzet duraklarından biri olan Trabzon'a gelip de yöresel lezzetlerle tanışmadan dönmek olmaz. Trabzon'un tarihini keşfederken küçük bir mola vermek istediğinizde, doğanın ferahlığı iştahınızı açtığında ya da uzun bir akşam yemeğinde sizi bekleyen bu ünlü lezzetlerle buluşabilirsiniz. Tadına doyum olmayan hamsili pilav, kahvaltıların vazgeçilmezi kuymak, mıhlama ve laz böreği, Trabzon gezisinde mutlaka denemeniz gereken tatlardan sadece birkaçı. Mısır ekmeğiyle başlayan, ısırgan çorbasıyla devam eden menüleri hurmalı tartlar ya da fındıklı bükmelerle tamamlayabilirsiniz.

Zengin Trabzon mutfağının doyumsuz keşfinde bu sıra dışı lezzetlerle muhteşem buluşmalar yaşayabileceğiniz en doğru adres ise şehir merkezindeki Zorlu Grand Hotel. 5 yıldızlı geniş odalarında konforu lüksle buluşturan Zorlu Grand Hotel'den rezervasyonunuzu yaparak Trabzon keşfindeki konaklamanızı ayrıcalıklı bir deneyime dönüştürebilirsiniz. Üstelik online rezervasyonlar için ücretsiz havaalanı transferi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Trabzon'da yapılacak en iyi aktivitelerin keyfini Trabzon'da kalınacak en iyi otel ile tamamlamak için hemen Zorlu Grand Hotel web sitesini ziyaret ederek size en uygun oda konseptini seçebilir, en iyi fiyatlarla rezervasyonunuzu kolayca yapabilirsiniz.